Od organizatora međunarodne utrke Mitas 4 Islands

Utrku organizira isti tim koji je zadužen i za Mitas 4 Islands – etapnu brdsko-biciklističku utrku na naša četiri kvarnerska otoka. U pauzi, između 4 otoka, točnije negdje između Raba i Krka :)…shvatili smo da imamo veliku želju napraviti jedan MTB događaj, Vama i nama za gušt.

2018 startali smo sa prvim izdanjem, a koje je odmah potvrdilo naše sumnje – Promina definitivno nudi jedne od najboljih trailova i staza za MTB, grad Drniš se poakzao kao gurmanski najbolji domaćin koji su fetama pršuta definitvno “kupili” svakog natjecatelja, a bogate mogućnosti u okolici kao što su: NP Krka, grad Šibenik, kanjon Čikole itd.  vjerpjato su iskoristili svi koji taj dan ipak nisu vozili bicikli.

Zato vas i u 2019, ponovno vodimo put Juga i zovemo vas da startate u Drnišu. Većina utrke odvijat će se na vrlo mističnoj planini Promina gotovo u središtu kopnenoga dijela Šibensko-kninske županije, 30-ak km cestovne udaljenosti od mora. Ova mala, osamljena planina što se poput otoka izdiže između rijeke Krke i Petrova polja u dužini od 10-ak km, s najvišim vrhom od 1149 m, po mnogo čemu je zanimIjiva – najviše po spektakularnim pogledima i zanimljivim stazicama kojima ćemo vas provesti.

Utrka je fokusirana na rekreativne brdske bicikliste koji žele uživati u novim stazama i krajolicima, novim izazovima za noge tijekom vožnje ali i onom drugom što se rijetko spominje  – želja nam je udahnuti dašak 4 Islands-a u maraton i odlučili da je možda vrijeme da se priča o zanimljivim stazicama i singltrail-u…

Saznaj više Za koga je utrka