M

Za KOGA ?

Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin naši su vozači različitoga profila, a svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna. Svi dijele ljubav prema biciklu, ali njihove vizije bicikliranja su različite…Kako biste lakše odabrali stazu i utrku za sebe, pročitajte opise naših likova, ako ste se pronašli barem u jednom djeliću nekog od njih, budite sigurni da ste na pravom put.

  Maša ima dečka /muža/ frenda koji “ozbiljno” vozi pa se silom prilika i ona ubacila u sport kako ne bi bila sama doma. Njoj je primarni štos otkrivanje novih mjesta, doživljaji s trke, prirodne ljepote…ne voli se previše drndati po kamenju ili kozjim putevima. Ima neku opremicu, ništa extra ali funkcionalno – novu kacigu i roze naočele. Vozi kada stigne, definitivno voli mtb i vožnju u prirodi. Voli popričati sa ekipom dok vozi, a na utrci se uvijek nađe netko iskusniji da joj pomogne ako zatreba.
  Staza za Mašu

    

   Stipe vozi thompson sic štangu i radi naporno u nekoj firmi, nekad je bio mladi i trenirao neki sport (ništa preozbiljno ali njemu jakooo ozbiljno). U međuvremenu je napravio rupu u aktivnosti i 10 godina kasnije sasvim slučajno otkrio bicikl. Od tada trenira, muči sam sebe po lokalnim brdima kad god stigne i stalno mu fali tri dana pripreme da bi se prijavio na najdulju stazu. Vozi HT – neke mršavije gume jer svaka sekunda se broji, najviše voli brzi makadamski spust tu ga nema nitko – osim ako ne probuši gumu.

   Staza za Stipu:

     

    Zvone je frend od Stipe ali njih dva nikako da se dogovore kako vožnja treba izgledati – pogotovo na spustu. Zvone je vozio bmx ili nešto slično dok je bio mali i drift mu je u krvi. Vozi šire gume na manje bara i nešto širi volan a ima i nešto više centimetara hoda na vilici. Uglavnom, Zvone nosi baggy hlačice i ne pada mu napamet utegnuti se u likru, nije mu strana singlica i kozja stazica jer makadam je nužno zlo…Zvone želi naručiti pivu u cilju prije Stipe i pokazati mu da je ipak on pravi bajker…

    Staza za Zvonu

      

     Joke – za Joku su oduvijek govorili da ima mazohističku crtu i da ima mentalitet pobjednika, a vjerojatno je ista stvar što se tiče njegove vožnje  jer na biciklu Joke postaje pomalo fanatičan. On je “rejcer” jer uvijek ide do kraja i kad treba i kad ne treba. Ponekad kada završi maraton kaže da mu je to zadnji i da to nema smisla ali uvijek iznova dolazi po još patnje. Joke ne kuka, Joke može i zna sve – ako ne pretjera.

     Staza za Joku

       

      Marin –  nitko ne zna odakle je ali sigurno ima dalmatinske krvi pogotovo kada krene na vožnju. Nije da ne može brže ali jednostavno nije u tom modu – fura full suspension bajk, široke gume i razmišlja o full face kacigi. Marin je napokon našao neku utrku koja kombinira njegovu ljubav za bicikliranjem i gdje zasluženi spust traži malo više biciklističkog umjeća…Marin kada dođe na vrh, udahne, provjeri amortizere, otpušta kočnice i postaje druga osoba – kamikaza na spustu – hvata flow i leti u cilj…

      Staza za Marina