Često postavljana pitanja

Koja je cijena startnine i između kojih staza mogu birati?

Cijena startnine ovisi o duljini odabrane staze:

KRKA TROPHY 25 (staza 25 km i 255 metara uspona)   –  150 kn
KRKA TROPHY 45 (staza 45 km i 950 metara uspona)    – 200 kn
KRKA TROPHY 70 (staza 70 km i 1.600 metara uspona)  – 250 kn
KRKA TROPHY AM (staza 30 km i 900 metara uspona)   – 200 kn

Gdje se mogu prijaviti ?

Prijaviti se može na slijedećoj poveznici (linku): PRIJAVA NA UTRKU

Što uključuje startni paket?

-pravo startanja na utrci
-elektronsko mjerenje vremena
-plan staza s visinskim profilom
-oznake ruta na trasi utrke
-obrok nakon utrke
-napitke i snackove u zonama osvježenja na trasi utrke
-profesionalni medicinski tim na utrci
-hitnu medicinsku pomoć u slučaju nezgode
-gorsku službu spašavanja na terenu tijekom cijele utrke
-startni broj s vezicama za pričvršćivanje
-startni paket
-majicu Krka Trophy 2019
-bidon
-live rezultate na stranici promotora utrke
-objava rezultata nakon utrke
-finisher naljepnicu za bicikl

Mogu li pokloniti nekome svoju startninu?

Startninu je moguće prenijeti na drugu osobu, ali u tom slučaju naknada za promjenu podataka je 30 KN te potrebno dostaviti putem maila (info@krka-trophy.hr) sljedeće podatke – ime, prezime, e-mail, datum rođenja, veličina majice (promjena moguća do 10.9), država, spol, staza, telefon.

Mogu li dobiti povrat novca za startninu?

U slučaju odustajanja povrat novca nije moguće ostvariti.

Kada moram odabrati kojom ću stazom voziti?

Prilikom prijave na https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/ možete odabrati jednu od četiri ponuđene duljine staze. Stazu nije moguće birati za vrijeme vožnje.

Tko su Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin?

Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin naši su vozači različitoga profila, a svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna. Svi dijele ljubav prema biciklu, ali njihove vizije bicikliranja su različite. Kako biste lakše odabrali stazu i utrku za sebe, pročitajte opise naših likova, ako ste se pronašli barem u jednom djeliću nekog od njih, budite sigurni da ste na pravom put.
https://krka-trophy.hr/pocetna/dogadaji-3/

Da li je moguć najam bicikla za utrku?

Ukoliko imate želju iznajmiti bicikli za utrku molimo da nam pošaljete upit preko kontakt obrasca kako bi provjerili dostupnost usluge i odgovarajućeg bicikla u datom momentu.

Što je AM (all mountain) staza ?

“All mountain” je vrsta vožnje koja se odnosi na brdski biciklizam a predviđena je za sve željne avanture, one spretnije na biciklu koji preferiraju tehnički zanimljiviji spust ali i zanimljive detalje na usponu. Očekuje vas 30km pedaliranja, a zasluženi spust biti će po kozjim stazicama. Tehnički teži dijelovi biti će propisno označeni tablama upozorenja.
Staza je namjenjena vozačima koji naginju trail/enduro vožnji i zahtjeva minimalno srednju razinu sposobnosti vožnje brdskog bicikla te kao takva nije za hrabre početnike ?
https://krka-trophy.hr/staze-5/

Koje je dobno ograničenje za sudjelovanje na utrci ?

Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. No, stazu duljine 25km mogu voziti sve osobe starije od 16 godina, uz pratnju roditelja koji također moraju kupiti startninu.

Kada se odvija registracija, gdje i koji dokumenti su mi za to potrebni?

Registracija će biti 27.9.2019. od 16 do 21 sat i 38.9.2019. od 7 do 9 sati. Na registracije je potrebno ponijeti osobnu identifikacijsku ispravu i isprintanu izjavu o odgovornosti.

Gdje je start, a gdje cilj utrke?

Start i cilj utrke su na istom mjestu – Glavni trg – Poljana, Drniš.

Pokriva li startnina i osiguranje?

Startnina ne pokriva osiguranje.

U koliko sati je start utrke?

Staza 70km – start u 10:00 sati
Staza AM – start u 10:15 sati
Staza 45km – start u 11:00 sati
Staza 25km – start u 11:30 sati

Što je A a što B linija na srednjoj stazi ?

A i B linija je novost koju uvodimo na maratonima u Hrvatskoj. Radi se o izboru linije (staze) prilikom spusta na stazi od 45 km – Prominska Patrola.

A linija je tehnički teža staza i spada u srednje zahtjevan spust u kontekstu xc-a, a što znači da vas očekuje uži planinarski put sa preprekama u vidu korjenja i kamenja tzv. singltrail. Namjenjena je vozačima koji imaju nešto iskustva u brdskom biciklizmu ili početnicima koji se osjećaju dovoljno sigurno da isprobaju tehnički malo zahtjevniji spust. Na stazi se NE nalaze ekstremni elementi popust skokova, visokih stepenica i prosječnom biciklistu ne savladivih dionica.

B linija je lakša verzija spusta na kojoj prevladava makadam i namjenjena je vozačima koji ne preferiraju prepreke na spustu i ne osjećaju se sigurno kada staza postane zahtjevnija u tehničkom smislu. Na B liniji također postoje dijelovi koje možemo opisati kao singltrail ( uži planinarski ili pješački put) ali je za savladavanje istoga potrebna najosnovnija razina upravljanja brdskim biciklom.

Odvajanja za A liniju biti će propisno označena na stazi velikim i uočljivim tablama, a na samom odvajanju biti će postavljen i volonter kako ne bi promašili željeni put.

Koja linija je brža ?

Iskreno, nismo mjerili i za sada ne možemo sa sigurnošću reći koja je od linija brža.
A linija je tehnički zahtjevnija, kraća i prosječna brzina vozača je manja. B linija je brža i duža. U svakom slučaju biti će zanimljivo pratiti rezultate.

Što je 4 Islands zona ?

4 ISLANDS ZONA je naša želja da se zahvalimo svima koji su nas do sada podržali dolaskom na 4 Islands i u tom kontekstu smo organizirali zonu kojoj mogu pristupiti svi vozači koji su odvozili MITAS 4 Islands mtb utrku, a koji su se ujedno i prijavili za Krka Trophy. Uz besplatnu ponudu craft piva, famozni Drniški specijalitet – pršut i naše gostoprimstvo uz ćakulu o svemu i ničemu za feeling i doživljaj….

Što je “bike expo” i gdje je smješten?

Bike expo je zapravo prostor na kojem okupljamo partnere utrke a na kojem oni mogu predstaviti svoje proizvode i usluge. U pravilu tu se radi o proizvođačima bicikala i i opreme, a s kojima po dogovoru možete zatražiti probnu vožnju određenog modela. Bike expo nalazi se na glavnom trg u Drnišu, Poljani.

Postoje li zone osvježenja te što se na njima nudi?

Svaka staza ima minimalno 1 zonu, dok duže staze imaju dvije ili više. Kombinacija raznih pripravaka, isotoničnog napitka, voća i ostalih podizača energije osigurat će svakome od vas lakši nastavak vožnje. Za one koji su loše procijenili vlastite rezerve vode kao i za one koji žele ponijeti što manje težine, osim regularnih zona okrijepe uveli smo i točke s vodom kako bi na svakom dijelu staze ostali hidrirani i svježi.

Što je točka za prtljagu?

Inovacija na našoj mtb sceni, a koju smo uveli za maksimalnu udobnost i performansu svakog vozača. U slučaju da ste ponijeli previše stvari kao npr: kišnu jaknu, a prevladalo je sunce, ruksak s previše alata i sl. na svakoj od zona okrijepe moći ćete ostaviti taj višak i ponovno ga preuzeti po završetku utrke na info pultu u race village-u.

Što u slučaju sitnih kvarova tijekom utrke?

TOČKA ZA PODMAZIVANJE LANCA I BAZIČNIH POPRAVAKA (tech point) – točka na drugoj zoni okrijepe, a na kojoj ćete moći podmazati lanac ili otkloniti sitne kvarove. Dostupnost alata i rezervnih zračnica (nisu besplatne, a plaćaju se isključivo gotovinom) osigurat će da dopedalirate do cilja u svakom slučaju.

Hoće li postojati mjesto za pranje bicikala?

Hoće, ne brinite. Moći ćete vratiti svoj alter ego u izložbeno stanje, spremno za nove avanture.

Kada je proglašenje pobjednika i kakav sadržaj se nudi nakon utrke?

Ceremonija proglašenja pobjednika po razinama natjecanja/kategorijama bit će na dan utrke, na cilju, u 16 sati odnosno 1h nakon što kroz ciljnu liniju prođu prva tri natjecatelja za svaku pojedinu razinu natjecanja/kategoriju.

Hoće li biti osigurana parkirna mjesta za natjecatelje?

Oraganizator će osigurati određeni broj parking mjesta za natjecatelje u neposrednoj blizini nogometnog igrališta.